Aan het kweken van uw eigen wiet zijn heel wat interessante voordelen verbonden. In eerste instantie kunt u op deze manier immers enorm veel geld besparen en daarnaast weet u ook meteen wat u rookt. Voor het kweken van wiet is eigenlijk niet zoveel nodig. Een gewone, middelgrote kast volstaat bijvoorbeeld reeds en zorgt er voor dat u weg blijft uit de coffeeshop. Uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van een bestaande, ingebouwde kast in uw woning. Door gewoon gebruik te maken van een kast voorzien van een aantal wietplanten beschikt u reeds over uw eigen volkstuintje. Uiteraard is de oogst niet zo groot als bij een volledige kweekkamer, maar toch is het ruim voldoende om uzelf van de nodige hoeveelheid wie te voorzien.
Een goede voorbereiding
In eerste instantie is het belangrijk om een goede voorbereiding en dus planning te maken. Ga op zoek naar een geschikte kast en zorg er voor dat deze voldoende groot is en veilig is om mee te werken. Gemiddeld duurt het zo'n 3 maanden vooraleer u, uw wietplant kunt oogsten waardoor het belangrijk is om een geschikte locatie uit te zoeken voor de kweek. In ieder geval dient u rekening te houden met de volgende apparatuur voor uw kweekkast: - Een kweeklamp alsook een schakelklok die beschikt over een relais - Een afzuiger die als functie heeft om de kast altijd te voorzien van verse lucht. Daarnaast zorgt deze ook voor het wegzuigen van de warme lucht. - Reflecterende wanden - Afsluitingen die lichtdicht zijn - Een ventilator die moet zorgen voor een passende lichtcirculatie in de kast.
Kweeklamp
De kweeklamp waar u uiteindelijk voor zult kiezen is sterk afhankelijk van verschillende factoren waaronder bijvoorbeeld de afmetingen van de kast alsook de hoeveelheid wiet die u wenst te kweken. In dit artikel gaan we echter uit van een gewone kast en wiet die is bestemd voor eigen gebruik waardoor u het best klein kunt beginnen. Een 150 tot 400 Watt HPS lamp zal op dat vlak perfect volstaan. Maak zeker geen gebruik van een 1000 Watt HPS. Deze zijn bestemd voor grotere ruimtes en kunnen mogelijks brandgevaar veroorzaken. Naast de HPS lamp kunt u er eveneens voor kiezen om gebruik te maken van TL-verlichting of een zogenaamde LED kweeklamp. Beide lichtbronnen verbruiken minder energie en produceren daarnaast ook nog eens minder warmte. Dit zorgt er voor dat ze uitstekend toegepast kunnen worden in een kleine ruimte. Vooral LED kweeklampen zijn tegenwoordig bijzonder interessant, maar u dient bij deze verlichting wel rekening te houden met een hogere aankoopprijs. Om de impact van het licht op uw planten zo optimaal mogelijk te houden is het belangrijk dat de binnenkant van de kast voldoende reflecteert. Dit kan worden verwezenlijkt door te zorgen voor optimaal reflecterend materiaal. Radiatorfolie volstaat op dit vlak perfect. Het gebruik van aluminiumfolie wordt dan echter weer afgeraden omdat deze na verloop van tijd gaat oxideren. Dit zorgt er voor dat de reflectie niet langer optimaal kan plaatsvinden.
Ventilatie en luchtcirculatie
Niet alleen de verlichting is van cruciaal belang voor uw planten, hetzelfde kan gezegd worden van de ventilatie en luchtcirculatie in de kast. Door het gebruik van verlichting kan het in de kast al snel veel te warm worden waardoor een constante aan- en afvoer van lucht noodzakelijk is. Wilt u voorkomen dat de geur van de planten ook buiten de kast te ruiken is? In dat geval biedt gebruikmaken van een speciale koolstoffilter voor u de perfecte oplossing! Een eenvoudige buisventilator die bovenin in de kweekkast wordt gemonteerd zorgt overigens steevast voor een voldoende luchtafvoer. Tot slot kunt u er door een opening te maken in de onderkant van de kast (let op dat deze lichtdicht is!) ook voor zorgen dat er continue verse lucht naar binnen stroomt. Door rekening te houden met bovenstaande beschikt u alvast over de perfecte basis voor uw kweekkast.
Reacties
Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.